Nieuws Limburg Leon Spronken (55) onverwacht overleden

Leon Spronken (55) onverwacht overleden

Leon Spronken (55) onverwacht overleden

De Genkse ondernemer Leon Spronken, zaakvoerder van Orthopedie Spronken, is donderdag totaal onverwacht overleden. Hij werd amper 55 jaar.

Leon Spronken bouwde samen met zijn vader, moeder en zus het familiebedrijf uit tot een vaste waarde in de paramedische sector. “Leon was gedreven door innovatie”, zeg directeur Stijn Langenaken. “Iemand die het vak door en door kent en die je niets kunt wijsmaken. Leon was iemand die dag en nacht ontzettend hard werkte.” Zijn overlijden komt bij familieleden, vrienden en collega’s aan als een donderslag bij heldere hemel. Leon kwam net terug van een beurs in de Verenigde Staten, hij belde nog om te zeggen dat hij de volgende dag kwam werken. Hij was wel moe, maar helemaal niet ziek”, zegt Langenaken in Het Belang van Limburg.

Spronken Orthopedie werd door zijn ouders opgericht in 1959 en is begonnen als éénmanszaak in het hartje van Genk. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op orthopedische hulpmiddelen en revalidatie-benodigdheden, en groeide uit tot een internationaal concern van 13 bedrijven met meer dan 400 medewerkers.

Begin deze maand ontving Leon Spronken nog minister Maggie De Block in zijn zaak om kennis te maken met de innovatieve producten van het Genkse bedrijf (foto). Zijn zus Marly-Ann Spronken neemt intussen de bedrijfsleiding van Leon over.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.