leonvaessen-1

Leon Vaessen nog steeds erg ambitieus

De Algemene Bouwonderneming Vaessen uit Dilsen-Stokkem heeft een wisselvalllig jaar achter de rug. "Net zoals het weer," lacht gedelegeerd bestuurder Leon Vaessen, die al in 1962 op 22-jarige leeftijd het bedrijf overnam van zijn overleden vader. "Het begin van 2010 was heel goed, maar door het winterweer is de bonus gesmolten als sneeuw voor de zon. We hebben dus met een licht verlies moeten afsluiten."

De ere-voorzittter van de VCB en de Confederatie Bouw Limburg heeft al genoeg watertjes doorzwommen om niet bij de pakken te blijven zitten. "Dit jaar hebben we de draad weer opgepikt, en het orderboekje al flink weten te vullen," aldus nog Leon Vaessen. "We gaan onder meer een passieve school bouwen in Tienen, 2 sporthallen in Neeroeteren en Maaseik, een schooltje in Kinrooi en een gebouw voor kinderopvang in Tremelo. We zitten voor het komende 1,5 jaar vrij goed. We hebben de ambitie om door te groeien naar 15 miljoen euro, terwijl we de afgelopen jaren telkens rond 10 miljoen zijn gestrand."

Aan stoppen denkt de 70-jarige broer van Vasco-baas Jos Vaessen nog niet. "Ach, je weet natuurlijk nooit of er morgen een overnemer of investeerder komt opdagen, maar ik ben er eigenlijk niet mee bezig. Ik doe nog steeds de supervisie van het bedrijf en heb een sterk team samengesteld. Daar hoort ook mijn dochter Joëlle bij, die de kneepjes van het vak leert. Ze heeft economie gestudeerd en houdt binnen het bedrijf vooral de knip op de beurs. Misschien dat zij later wel de ambitie heeft om het over te nemen. We zullen wel zien..."