Leroi zkt. grond

Glasproducent Leroi

uit Hasselt kijkt uit naar een nieuwe lap industriegrond om de expansieplannen mogelijk te maken. "Momenteel voeren we nog een kleine verbouwing uit aan ons bestaand gebouw, maar op termijn is deze locatie onvoldoende groot," zegt Yannick Leroi, die als bedrijfsleider de fakkel van zijn vader heeft overgenomen. "Indien mogelijk in Hasselt, maar het aanbod voor industriële bedrijven is hier eerder beperkt, dus we zullen zien..."
Leroi wacht de verhuizing alvast niet af om grote investeringen te doen. "We hebben recent inderdaad enkele miljoenen gespendeerd, onder meer aan een nieuwe waterjet van 1 miljoen en software voor 600.000 euro," legt Yannick Leroi uit. "Weldra gaan we ook zonnepanelen op het dak plaatsen." Het glasbedrijf investeerde ook in de overname van een kleinere glasproducent in Laken, waar ook de productie van de Brusselse vestiging van Leroi naartoe verhuisd werd.
Ondanks het mindere voorjaar 2010 zijn de ambities erg groot. "De cijfers van 2008 en 2009 waren heel goed, maar omdat wij achteraan in het bouwproces komen en de projectenmarkt wat is stilgevallen, hebben wij de crisis iets later gevoeld dan anderen. De eerste tekenen van een opleving zijn er al, zodat we onze doelstelling qua omzetstijging voor 2011 op 10% kunnen vastleggen."
Bij Leroi werken zo'n 110 mensen, die een omzet realiseren van 13,5 miljoen euro.