Leverancier wintermachines helemaal door stock heen

ITM Sales and Services uit Peer is één van de belangrijkste leveranciers van machines om wegen sneeuwvrij te maken. "Het spreekt voor zich dat deze overvloedige sneeuwval goed nieuws is voor ons," zegt bedrijfsleider Jack Heynickx. "Twee weken geleden kregen we een zondvloed van bestellingen over ons heen. De hele voorraad is dan ook uitgeput. Nieuwe bestellingen zijn pas ten vroegste in februari leverbaar."

ITM produceert zelf ook sneeuwploegen. "Deze week gaan de laatste 4 de deur uit. Wat nu nog besteld wordt zal pas beschikbaar zijn als de winter misschien al voorbij is. Alleen de herstellingen van alle machines kunnen we nu nog doen."

Na een recordjaar 2009, wordt het resultaat in 2010 nog overtroffen. "Met een omzet van meer dan 11 miljoen halen we inderdaad ons beste cijfer ooit," weet Jack Heynickx. "En ook 2011 ziet er veelbelovend uit. In de eerste plaats hebben heel veel gemeentebesturen nu vastgesteld dat ze eigenlijk materiaal tekort hebben, en zullen ze extra bestellingen plaatsen om volgend jaar niet voor verrassingen komen te staan. Anderzijds verkopen wij ook machines voor onderhoud en herstellingen van wegen. Met de aanhoudende vrieskou hebben de wegen flink wat beschadiging opgelopen, waardoor de wegenbouwers dus ook extra zullen investeren in nieuw materiaal."

Of de hausse bij ITM zich ook naar de uitbreiding van het personeelsbestand zal vertalen, is nog maar de vraag. "Dat hangt er vooral vanaf of we technisch geschoolde mensen kunnen vinden," wijst Heynickx op een oud zeer. "Als jij ze weet zitten, stuur ze gerust deze kant uit!"