Nieuws Limburg Leveringsdepot Hasseltse handelaars gelauwerd

Leveringsdepot Hasseltse handelaars gelauwerd

Leveringsdepot Hasseltse handelaars gelauwerd

Met het project CityDepot, waarbij handelaars hun goederen laten leveren in een centraal magazijn aan de rand van de stad, en vervolgens in kleine pakjes de benodigde producten door een centrale koerier laten brengen, heeft Hasselt de prijs Thuis in de Stad gewonnen. De Vlaamse regering reikt hiervoor een subsidie uit van 75.000 euro.

Uitreiking Thuis in de StadHet project heeft als doel om te vermijden dat alle handelaars apart hun leveranciers tot midden in de stad laten rijden, wat voor veel overlast zorgt. Nu brengt een milieuvriendelijke bestelwagen, en waar het kan zelfs een fiets, de kleine pakjes gebundeld naar de shops.

De deelnemende handelaars, intussen zo’n 55, zijn enthousiast. Ze denken samen per jaar ongeveer 300 trucks op deze manier uit de stad te kunnen houden. CityDepot wil nu het concept ook in andere Vlaamse steden gaan uitrollen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.