WU_ceo_landscape kopie

Lewandowski naar Genk!

Nee, het is niet de Poolse superspits die van Bayern München naar KRC verhuist, maar Warsco Units die een bijna even straffe transfer realiseert. Philip Lewandowski, die een rijke carrière in het topmanagement van productiebedrijven op zijn palmares heeft, wordt op 1 november de nieuwe CEO van de producent en leverancier van tijdelijke accommodatie.

Zoals gekend koos eigenaar en zaakvoerder Marc Warson een hele tijd geleden voor een structuur waarin hij de operationele taken toevertrouwde aan een externe CEO. Die job werd tot voor kort ingevuld door Anneleen Van Bosch, die ervoor koos om nieuwe wegen te gaan bewandelen. Een uitgelezen kans voor Warsco om op zoek te gaan naar een profiel dat maximaal tegemoet komt aan de actuele noden van het bedrijf.

“We zochten vooral iemand met veel ervaring en een bewezen track record in een productie-omgeving”, zegt Marc Warson. “Iemand met leidinggevende capaciteiten, die bovendien graag bereid is om de intrede van de volgende generatie in ons familiebedrijf te faciliteren.”

Warsco werd overstelpt met kandidaten. “Samen met Motmans & Partners is de keuze al vrij snel gevallen op Philip Lewandowski”, vertelt Warson. “Een op en top professional die aan alle criteria voldoet en daarom de geknipte man is om onze onderneming nieuwe impulsen te geven.”

Philip Lewandowski is vooral gekend als voormalig manager bij Nitto Europe in Genk. Enkele jaren geleden ging hij het avontuur aan om een eigen zaak op te zetten in Japanse toiletten. “Pionierswerk”, zo vertelt hij. “Heel boeiend om te doen. Maar anderzijds is de goesting om grotere teams aan te sturen en beter te maken, altijd aanwezig gebleven. Als CEO van Warsco Units kan ik opnieuw de schouders zetten onder een sterke en dynamische organisatie met een enorm groeipotentieel. Met mijn kennis en ervaring hoop ik daar een flinke bijdrage aan te kunnen leveren. Die uitdaging ga ik heel graag aan.”