atmosphere-small-3

Licata levert lekkers op Tomorrowland

De haters van dancemuziek en nimby-buren kunnen de Boom in: Tomorrowland is in alle hevigheid losgebarsten, en krijgt per weekend zo'n 200.000 festivalgangers over de vloer. Voor het eerst zullen ze hun feest kunnen kruiden met de officiële Tomorrowland-schuimwijn: Solo Vida, een exclusief product dat door de organisatie is toevertrouwd aan Licata Vini uit Diepenbeek. Het is trouwens voor het eerst in 43 jaar dat Licata een niet-Italiaanse wijn gaat verdelen...

De kurk is van de fles: Tomorrowland 22 is als vanouds uit de startblokken geschoten. Drie weekends lang zullen er telkens honderdduizenden feestvierders van de muziek genieten in Boom. En van de drank... Voor het eerst wordt er op de festivalweide ook een officiële schuimwijn geschonken: de Tomorrowland Solo Vida. Het is een Reserva Brut Nature van Spaanse origine. Geen cava, maar wel van een kwaliteit die behoort tot "de Champions League van de Spaanse mousserende wijnen."

Dat beweren althans de kenners, zoals Jurgen Ramaekers van Licata Vini uit Diepenbeek. Het Limburgse wijnhuis kreeg van Tomorrowland de licentie toebedeeld om hun feestbubbels exclusief in België te verdelen. "Een heel grote eer, want de lijst met gegadigden was enorm", zegt hij. "De keuze is uiteindelijk op Licata gevallen omwille van onze normen en waarden, gecombineerd met onze sterke online positionering in de markt."

Dat Licata een Spaanse wijn gaat verdelen, is een absolute primeur voor het Diepenbeekse huis. "We zijn al 43 jaar gespecialiseerd in topproducten uit Italië, en gaan nu voor het eerst vreemd, met een niet-Italiaanse wijn. Al is dat natuurlijk relatief, in dit geval, want deze Solo Vida is -net als Tomorrowland zelf- in feite grenzeloos. Wij beschouwen het dan ook als 'de wereld in een fles'. Een echt uniek product, zowel qua vormgeving, verhaal en beleving, als qua inhoud. De magie van Tomorrowland straalt er van af. Na 4 jaar van voorbereiding, inclusief 18 maanden kelderrijping, zijn we klaar om te knallen met deze topper. Tomorrowland zal het geweten hebben!"

De beperkte voorraad van deze Solo Vida by Tomorrowland wordt door Licata niet alleen online verder verdeeld, maar ook via 10 geselecteerde horeca-ambassadeurs. Voor Limburg zijn dit Westpunt in Hasselt en de nieuwe Lommelse eventlocatie DD2 (Group Derdaele). Toch eens proberen?