VillaLicata-002

Licata opent pareltje met unieke kelder in Zolder

Licata Vini, het gerenommeerde wijnhuis uit Diepenbeek, opende zopas de deuren van Villa Licata in Bolderberg, vlakbij het Circuit van Zolder. Het gaat om een wijnbelevingscentrum in een unieke omgeving, waar trouwe gasten, partners en bedrijven wijn op een elegante en culinair verfijnde manier kunnen beleven. De investering bedraagt 3,5 miljoen euro.

Licata Vini is al vele jaren één van de absolute topverdelers van de betere Italiaanse wijnen in België. Met de tijd werd Licata ook meer dan alleen 'vini'. Naast heel wat eigen evenementiële initiatieven zijn er immers mooie partnerships met Tomorrowland en de Formule 1, waarvoor Licata de mousserende topwijnen van respectievelijk Solo Vida en Ferrari Trento verdeelt.

Met Villa Licata mikt het Limburgse wijnhuis nu nóg een trapje hoger en wil het een plek creëren waar gasten en zakelijke partners in een exceptioneel kader en alle rust kunnen genieten van het beste dat de Italiaanse keuken en wijncultuur te bieden heeft. "Een plek om wijn te beleven, met respect voor de betere gastronomie en Italiaanse levensstijl", legt Laurent Licata uit. "Een plek waar wijnmakers en chefs, zowel nieuw talent als gevestigde waarden, elkaar ontmoeten en uitdagen voor een publiek van culinaire avonturiers en wijnliefhebbers."

Het gelijkvloers is ingericht als een intiem huiskamerrestaurant met een open keuken. Hier is plaats voor ongeveer dertig gasten, die er kunnen genieten van de culinaire kunsten van gerenommeerde chefs. Er kunnen ook wijn-tastings met aangepaste gerechten georganiseerd worden, bijvoorbeeld tijdens exclusieve winemaker dinners. Enkele treden lager wandel je binnen in een sfeervolle Italiaanse loungebar. Hier springt meteen de state-of-the-art wijnkelder in het oog, met een uitzonderlijk assortiment van meer dan 3.000 topwijnen. Deze loungebar is, naast degustatieruimte, ook inzetbaar voor corporate meetings of andere zakelijke bijeenkomsten. De glazen achterwand sluit aan op een uitgebreid terras dat uitmondt in de mediterrane tuin met authentieke Italiaanse buitenkeuken. Het nieuwe pand werd gebouwd met stijlvolle en duurzame materialen en maakt gebruik van de meest moderne energietechnieken. Een investering van 3,5 miljoen euro die Licata Vini naar een hoger niveau moet tillen.

Eigenaar Laurent Licata steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: "Met Villa Licata schrijven we een belangrijk nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van Licata als bedrijf. Het was van dag één het opzet om in een warm, luxueus en tegelijk huiselijk kader wijnliefhebbers te ontvangen en aan de gekende Italiaanse gastvrijheid van Licata een unieke extra beleving toe voegen. Als ik afga op de vele lovende reacties die we nu al krijgen, denk ik dat we in ons opzet geslaagd zijn.”

Culinair icoon

Een bijzonder event staat alvast op de agenda op zondag 21 april. Dan verwelkomt Villa Licata niemand minder dan Roger Souvereyns, icoon in de culinaire wereld. De 85-jarige Souvereyns staat bekend om zijn ongeëvenaarde expertise en zijn revolutionaire bijdrage aan de gastronomie. Zijn innovatieve benadering van koken heeft de grenzen van de Belgische keuken verlegd en zijn invloed strekt zich uit tot ver buiten de landsgrenzen. Souvereyns was bovendien de eerste sterrenchef die de hegemonie van Franse wijnen op de Belgische restaurantkaart durfde doorbreken door Italiaanse wijnen te serveren. Op 21 april zet Souvereyns de koksmuts op, en laat hij zich voor de wijnen adviseren door Calogero Licata. Een unieke kans voor de liefhebbers...