F1 Grand Prix of Emilia Romagna F1 Imola Ferrari

Licata spuit Fransen van het podium

Voor het eerste in de geschiedenis wordt er geen Franse champagne gebruikt als officiële leverancier van de F1-ceremonies. Nadat het contract met het Franse Carbon, waarin de Limburgse ondernemer Urbain Vandeurzen participeert, ten einde liep, wordt er nu Ferrari over de winnaar gespoten. Een triomf voor Licata in Diepenbeek, dat zich al 3 jaar lang de exclusieve verdeler van Ferrari in ons land mag noemen.

Na de hegemonie van de Franse champagnes, met Carbon (van de familie Devravry, gesteund door Urbain Vandeurzen), Mumm en Moët & Chandon, is er nu op het F1-podium plaatsgemaakt voor de Ferrari Trento Doc als officiële partner. De komende 3 jaar zullen de eerste drie in de stand elkaar bevochtigen met een douche van het Italiaanse brouwsel.

"Enigszins verrassend omdat voor het eerst een niet-Frans merk dit contract krijgt toebedeeld", zegt Jurgen Ramaekers van Licata uit Diepenbeek, al 3 jaar lang de invoerder van de spumante. "Anderzijds is het puur op kwaliteit bekeken, een heel logische keuze, want Ferrari Trento Doc werd tijdens de laatste 3 edities van de Champagne & Sparkling Wine World Championships gekroond tot Best Sparkling Wine Producer of the Year, én tot Best Italian Sparkling Wine."

Voor Licata is de grote visibiliteit die het merk krijgt, mooi meegenomen. "De toekenning van het contract is nogmaals een bevestiging van het internationale kwaliteitsimago van Ferrari, en bij uitbreiding dus ook van Licata Vini", aldus nog Ramaekers. Intussen zijn de bubbels al rijkelijk gevloeid tijdens de grote prijzen van Bahrein, Imola (thuishaven van Ferrari) en Portugal. Benieuwd wie dit weekend in Spanje op een Italiaanse douche getrakteerd wordt...