nieuwbouw-construction-academy

Licht op groen voor bouw van Construction Academy

Europa heeft zopas het projectvoorstel van de Construction Academy goedgekeurd. Daarmee wordt het licht op groen gezet voor de Confederatie Bouw Limburg om in Diepenbeek een campus op te trekken voor kennisverspreiding en innovatie in de bouwsector.

nieuwbouw-construction-academy“Hiermee versterken we het bestaande ondernemerschap en stimuleren we het innovatief vermogen binnen één van onze toekomstgerichte speerpuntsectoren,” zegt gedeputeerde Erik Gerits. “Zo kunnen nieuwe jobs scheppen en helpen we de Limburgse welvaart te waarborgen.”
De investering van 3,3 miljoen euro moet dienen om kennis uit te wisselen over onder meer renovatietechnieken, hernieuwbare energie, materiaalbeheer, waterhuishouding, toegankelijkheid en innovatieve bouwprocessen.

Chris Slaets, directeur van Confederatie Bouw Limburg, is in zijn nopjes: ”Via de realisatie van een ultramodern gebouw op het Wetenschapspark hoopt de Confederatie Bouw Limburg de transformatie van de bouwsector mee te helpen realiseren. Het is een echt startschot om de technologische, energetische en organisatorische veranderingen in onze branche gestalte te geven.”

De werken aan de Construction Academy starten in november en zullen 220 werkdagen in beslag nemen. Kandidaat-aannemers heeft de Confederatie makkelijk gevonden…