Lieten vormt LifeTechValley om tot Happy Aging

In Diepenbeek werden donderdag meer dan 250 senioren, bedrijven en kennisinstellingen samengebracht die interesse hebben voor technologie in de ouderenzorg. De activiteit was het startschot van een reeks initiatieven die de nieuwe directeur van LifeTechValley, Ingrid Lieten het komende jaar gaat nemen om alle actoren van deze sector te verbinden, te inspireren en te activeren.

Eerste realisatie van Ingrid Lieten is de verandering van naam. LifeTechValley zal voortaan Happy Aging gaan heten. Het is een community van bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen, beleidsmakers én ouderen, die als doel heeft om innovaties in het 'waardig ouder worden' een boost te geven. Op die manier willen Lieten en Co het ondernemerschap en innovatie stimuleren.

Ingrid LietenHet komende jaar zal dat onder meer gebeuren met workshops, lezingen, netwerkevents, beurzen en inspiratiereizen. Zoals naar Silicon Valley, waar het zorgplatform Aging2.0 zijn uitvalsbasis heeft. Dit platform heeft donderdag op de 'Happy Aging Day' in Diepenbeek een samenwerkingsovereenkomst getekend met tal van Limburgse partners, waaronder Voka Limburg, Flanders Care, Limburg Startup en VKW Limburg. Zij steunen het ondernemerschap in de technologie voor ouderen.