Nieuws Limburg Limburg boven op de Balthazar Awards

Limburg boven op de Balthazar Awards

Limburg boven op de Balthazar Awards

Op de meubelbeurs in Brussel zijn twee Limburgse bedrijven en een designer gelauwerd voor de Balthazar Awards, zowat de hoogste onderscheidingen in de sector:

In de algemene categorie Best of Belgium ging de hoofdprijs naar de Limburgse designer Bart Coolen, die voor Mintjens Sleepline het nieuwe bed Rialto ontwierp. Ook op het podium stond Saunaco uit Bocholt, met de Cas Audio, een inventief tv-meubel waar -bijna onzichtbaar) een grote soundbar in verwerkt zit.

Algemeen winnaar in de categorie Innovatie is Otium Care geworden, de afdeling voor huiselijk zorgmeubilair van de Mecam-groep in Dilsen-Stokkem. Zij maakten de Multi, een meegroei-relax, ofwel een comfortabele relaxzetel die kan omgevormd worden tot een ergonomische zorgzetel voor senioren. Zo kunnen er voetsteunen en een tablet om op te eten aan toegevoegd worden.

“Een heel duurzame oplossing”, weet ook Christel Heymans van Otium Care. “Het leven van de relaxzetel wordt verlengd in functie van de nieuwe behoefte. Hij past nog steeds in het interieur en wordt niet omgevormd tot een stigmatiserend product.”

De ontwikkeling en de productie (van idee tot afgewerkt product) gebeurt volledig in Limburg. De doorgroei-relaxzetel zal vanaf eind 2019 te koop zijn via de gespecialiseerde meubelhandel en via projectinrichters in de zorg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.