Limburg is nieuw tophotel rijker

In Maasmechelen is het voormalige 'kolenkasteel' vrijdag onder massale belangstelling officieel herdoopt tot Terhills Hotel. LRM (investering van 8 miljoen euro) en exploitant Different Group van ondernemer Peter Geurden, hebben er een prachtig complex met 60 kamers van gemaakt. Hiervoor werden vooral Limburgse vakmensen ingehuurd, zoals architect Victor Simoni en interieurspecialist Dôme Deco (Stefan Verheyden).

En het moet gezegd: het geheel oogt prachtig. Simoni heeft in iedere kamer moderne kunstwerken laten hangen, die subtiel gebaseerd zijn op oude foto's van het mijnverleden. De hoofdkleuren zijn gebroken wit, grijs en donkerbruin. Met de hoge plafonds heeft het gebouw ook aan de binnenzijde de grandeur die het van buitenaf uitstraalt.

hotel terhills MMDe cateringfaciliteiten zijn van hetzelfde hoge niveau. Danny Vanderhoven, de sterrenchef uit Lanaken, heeft er het concept DNY gelanceerd. Een selectie van streetfood en tapas vormen de kern van zijn menukaart. Het is nog niet bekend of hij ook het nieuwe restaurant zal uitbaten dat later aan het Terhills Hotel zal gebouwd worden.

De opening van het Terhills Hotel is tevens goed nieuws voor het nabijgelegen merkendorp Maasmechelen Village. Toeristen kunnen nu in alle luxe overnachten aan de rand van het winkelgebeuren. Maasmechelen Village speelt overigens direct in op de hotelfaciliteiten door pakketdeals uit te werken met grote evenementen in de buurt. Zo kan er bijvoorbeeld binnenkort een combinatie worden gemaakt tussen het event City Polo Maastricht, shoppen in The Village en overnachten in Terhills.