Nieuws Limburg Limburg levenslang laten leren: duo duwt door

Limburg levenslang laten leren: duo duwt door

Limburg levenslang laten leren: duo duwt door

Je bent nooit te oud om te leren… Dat weten werknemers en werkgevers die vooruit willen al heel lang. Om het concept van levenslang leren in de praktijk te brengen, hebben hr-bureau Motmans (Hasselt) en opleidingsinstantie PXL-NeXt de handen in elkaar geslagen. Eerst gaat Motmans het persoonlijke potentieel van professionals in kaart brengen, waarna PXL-NeXt een individueel en/of collectief opleidingsaanbod hier op zal afstemmen.

PXL-NeXT en Motmans hebben elkaar gevonden omdat ze complementair zijn in het streven naar levenslang leren in Limburg. Door de samenwerking kunnen ze organisaties en individuele profielen een volledige service op maat bieden op vlak van opleiding en talentontwikkeling.

Het verhaal begint bij Motmans, dat via onder meer via Talent- en Development Centers inzet op het inventariseren van groeipotentieel bij professionals. Daarnaast worden -waar nodig- de organisatiestructuren op punt gesteld. Eens dat achter de rug kunnen de opleidingen op een efficiënte manier geïmplementeerd worden. Enter: PXL-NeXt, dat in functie van de beoogde competentieontwikkeling, het aanbod op maat kan afstemmen. Zo versterkt de gloednieuwe samenwerking dus de dienstverlening van beide organisaties.

“Eén en één is drie”, zo telt PXL-directeur Ben Lambrechts. “We kunnen samen een volledige menukaart aanbieden doordat we een gecoördineerd beleid kunnen voeren. Daardoor moeten bedrijven niet langer op zoek naar verschillende partners.”
Ook Liesbeth Vandenrijt, psychologe en Managing Partner bij Motmans, is enthousiast: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe de openbare en privésector kunnen samenwerken om aan specifieke groeimogelijkheden van talenten tegemoet te komen. Het zou fantastisch zijn als we daarmee ook anderen kunnen inspireren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.