Nieuws Limburg Limburg loopt in op hoge lonen

Limburg loopt in op hoge lonen

Limburg loopt in op hoge lonen

Het gemiddelde salaris van de Limburgers komt steeds dichter bij het Belgische gemiddelde. Waar wij vorig jaar 3% minder verdienden, is dat nu teruggedrongen tot 2%.  Bovendien wordt er door financieel sterke bedrijven volop aangeworven. “Ze stellen nu een sterk team samen, zodat ze op volle kracht zijn als na de corona-vaccinaties de economie terug aantrekt”, zegt Helge Moureau van Robert Half.

 

Uit het grote salarisonderzoek van Robert Half blijkt dat de lonen in Limburg het afgelopen jaar sneller zijn gestegen dan het Belgische gemiddelde. Limburgers verdienen nog altijd 2% minder, maar de kloof is geleidelijk aan het verkleinen. In onze provincie zijn de werknemers niet ongelukkig met het iets lagere loon dan collega’s in Brussel of Antwerpen. Het filevrije woon-werkverkeer is maar één van de redenen waarom Limburg als een aantrekkelijke werkplek wordt beschouwd.

Intussen is de rekruteringsmarkt zeker niet stilgevallen. “September was onze drukste maand ooit, terwijl de perceptie leeft dat het heel slecht gaat”, weet Helge Moureau van werving- en selectiebureau Robert Half in Hasselt. “Bedrijven die financieel sterk staan, blijven zoeken naar bijkomend talent. Ze kijken positief vooruit naar de toekomst. Hun redenering is dat ze nieuwe mensen hebben opgeleid en ingepast in het team tegen dat de vaccins zijn toegediend en onze economie opnieuw op volle kracht zal draaien. Slim bekeken, want zo hebben ze meteen een voorsprong op concurrenten die nog afwachten.”

Een andere evolutie die Helge Moureau vaststelt, is de extra aandacht voor een comfortabele kantooromgeving. “Thuiswerken is nu helemaal ingeburgerd en zal na corona niet verdwijnen. Anderzijds is en blijft het sociaal contact met de collega’s superbelangrijk. We merken dat  er een limiet zit op online vergaderen en het isolement van de andere teamleden. Daarom investeren heel wat bedrijven in extra sfeer en gezelligheid voor de momenten dat de collega’s wel op kantoor komen werken. Zij die erin slagen om in het hybride werkmodel de teamgeest optimaal te bewaren, zijn dé winnaars in de toekomst. Een flinke dosis creativiteit is dan zeker geen overbodige luxe…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio