Nieuws Limburg 'Limburg-quotum' bij overheidsopdrachten?

'Limburg-quotum' bij overheidsopdrachten?

'Limburg-quotum' bij overheidsopdrachten?

Goed idee uit Nederlands Limburg? Daar stelt wegenbouwer Kurvers voor om de lokale overheden te verplichten een bepaald percentage van hun aanbestedingen te gunnen aan Limburgse bedrijven. “Wij dragen belastingen af aan provinciale en gemeentelijke overheden, maar als ze zelf wat geld te spenderen hebben, gaat er heel vaak een niet-Limburgs bedrijf met de opdracht aan de haal,” klinkt het bij Kurvers. “Dat komt omdat de prijs een doorslaggevende rol speelt, en wij weigeren om onder de kostprijs te duiken zoals anderen dat blijkbaar wel doen.”

Het bedrijf uit Heerlen, dat 80 mensen in dienst heeft, stelt voor om een soort roulatiesysteem voor allerlei klussen in te voeren, waarbij kleinere opdrachten om de beurt aan een Limburgs bedrijf worden gegund. De grotere projecten zouden dan nog via de klassieke manier kunnen aanbesteed worden. (voor een video over dit bericht op www.wijlimburg.nl, klikt u hier)

Vindt u ook dat het principe van ‘eigen volk eerst’ bij zo’n dossiers zou mogen gelden? Wij vernemen graag uw reactie in de ruimte hieronder.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.