Frank Beckx

Limburger leidt lobby van Voka

Frank Beckx wordt vanaf 15 maart 2021 de nieuwe directeur van het Kennis- en Lobbycentrum van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. De 40-jarige Breeƫnaar is momenteel nog gedelegeerd bestuurder bij Essenscia, de Belgische sectorfederatie van bedrijven uit de chemie en life sciences.

Frank Beckx (40) is licentiaat in de Rechten (KU Leuven). Hij startte zijn loopbaan tussen 2003 en 2008 als raadgever en woordvoerder van Vlaamse liberale ministers zoals Marino Keulen. Van 2008 tot 2013 was hij directeur Communicatie en Public Affairs van Essenscia, om sinds 2014 door te groeien tot gedelegeerd bestuurder van de sectorfederatie. Beckx is tevens voorzitter van BlueChem, PlastIQ en ViTalent en bestuurder bij Catalisti, Railport Antwerpen en Flanders Technology International.

In maart maakt hij dus de overstap naar Voka, waar hij het Kennis- en Lobbycentrum verder zal uitbouwen. Hij volgt er Niko Demeester op, die sinds 1 januari aan de slag is als directeur-generaal bij de Confederatie Bouw. “Na dertien bijzonder boeiende jaren in de chemie- en farmasector, zet ik de stap naar het interprofessionele niveau”, zegt Frank Beckx. “Vanuit mijn nieuwe rol bij Voka wil ik bouwen aan een gedeelde toekomstvisie voor welvaartsgroei in Vlaanderen, vernieuwend zijn in constructieve belangenbehartiging en de samenwerking tussen ondernemersorganisaties versterken voor een modern en performant werkgeverslandschap ten dienste van onze ondernemingen. In al deze domeinen wil Voka het voortouw nemen en ik kijk dan ook enthousiast uit naar deze nieuwe uitdaging.”