Nieuws Limburg Limburger wordt CEO van 2.000 werknemers

Limburger wordt CEO van 2.000 werknemers

Limburger wordt CEO van 2.000 werknemers

De internationale groep Schoeller Allibert, gespecialiseerd in de productie van herbruikbare kunststof containers, wordt vanaf 1 november geleid door de Limburger Ludo Gielen (45). Het bedrijf haalt een omzet van 500 miljoen euro en telt 2.000 werknemers.

Schoeller Allibert is de Europese marktleider op het vlak van herbruikbare kunststof containers, bakken, kratten en paletten. Tot de klanten behoren topbedrijven uit de voedingssector, auto-industrie, retail en voeding zoals Nestlé, Unilever, VW, AB InBev en Amazon. In een markt die elk jaar zo’n drie tot vier procent groeit heeft Schoeller Allibert een aandeel van 25 procent. Eén op de drie bierkratten wordt door Schoeller Allibert geproduceerd. Dit jaar verwacht de kersverse CEO een omzet te halen van 530 miljoen euro.

Voor Ludo Gielen is de benoeming tot CEO de bekroning van een avontuur dat in 1996 begon in de living van zijn ouders. Daar richtte hij zijn firma Basic Industrial Plastics Pallets op, die hij in 2004 verkocht aan Schoeller Arca Systems. Sinds dat bedrijf fusioneerde met Linpac Allibert gaat het als Schoeller Allibert door het leven. Gielen verhuisde mee naar de overnemers en klom daar telkens hoger op de ladder. Zijn uitvalsbasis was de fabriek in Beringen, die onlangs nog 15 miljoen euro investeerde. Nu volgt dus de promotie naar de internationale top.

De nieuwe CEO wil innoverende producten op de markt brengen. “Zo beginnen we volgend jaar met de productie van kratten die worden vervaardigd van gerecycleerde kunststoffen uit de gewone blauwe of PMD-zak”, aldus Ludo Gielen. “Het is maar één van de uitdagingen waar ons bedrijf voor staat”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.