Nieuws Limburg Limburgers bekleden gevel hoogste gebouw Den Haag

Limburgers bekleden gevel hoogste gebouw Den Haag

Limburgers bekleden gevel hoogste gebouw Den Haag

Het Limburgse bedrijf Sanpa-Rakoma gaat de gevels bekleden van het hoogste torengebouw van Den Haag en een van de hoogste van Nederland. De werken aan het project New Babylon zullen ruim 45 weken in beslag nemen, ofwel één week per verdieping. Het project New Babylon is een gigantisch bouwproject in Den Haag, met luxueuze appartementen, kantoren, shops en restaurants. Het oorspronkelijke Babylon-complex, dat in 1978 werd gebouwd, wordt ingrijpend gerenoveerd en vormt de basis van het nieuwe gebouw dat met zijn torens van 100 en 140 meter het hoogste gebouw van Den Haag en een van de hoogste gebouwen van Nederland is. De werken aan het hoogste gebouw starten na het bouwverlof. “In totaal omvat het hoogste van de twee gebouwen 45 verdiepingen”, legt directeur Peter Koolen uit. In principe duren de werken 45 weken, één week per verdieping.” Voor de renovatie van de gevels wordt een beroep gedaan op een Limburgs bedrijf. Sanpa-Rakoma, met vestiging in Maaseik, is onder meer gespecialiseerd in de productie en montage van geïsoleerde sandwichpanelen voor gevels in glas, aluminium, kunststof of staal, zeg maar alle gevelbekleding die niet dient om door te kijken. Zo tekent Sanpa-Rakoma voor de gevelbekleding van de Koninklijke Militaire School in Brussel, de hoofdzetel van ABN-AMRO in Amsterdam, het TGV-station van Avignon, de Nationale Bank in Warschau en het Berlaymontgebouw in Brussel. , Het project New Babylon in Den Haag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer