Nieuws Limburg Limburgers maken kinderboek voor iPad

Limburgers maken kinderboek voor iPad

Limburgers maken kinderboek voor iPad

‘Antletics’ is de naam van een voorleesboek dat speciaal werd ontwikkeld om interactief te gebruiken via de iPad. De bedenkers van verhaal, Hasselaar Johan Veldeman en tekenaar Maarten Albrechts, rekenen erop dat hun boek over een mier die de wijde wereld intrekt om diverse sporten te ontdekken, zal gedownload worden van Rusland tot Korea.

Auteur Johan Veldeman was al enkele jaren bezig met het schrijven van een lijvig kinderboek over de mier Archie Ant, die op ontdekkingstocht allerlei leuke mensen en bezigheden tegenkomt. Het probleem was echter dat zijn boek uitgroeide tot een klepper van 160 pagina’s, wat veel teveel was voor traditionele uitgevers. Met de lancering van de iPad kwam Veldeman op het idee om er een interactief verhaal van te maken. Terwijl de ouders voorlezen, kunnen de kinderen via het touchscreen leuke dingen ontdekken. Woorden die ze niet begrijpen, kunnen bijvoorbeeld worden aangeraakt voor meer uitleg. Of door met de iPad te schudden, gaan de voelsprieten van de mier wiebelen. Er zit ook veel muziek en geluidseffecten in het verhaal. Om ook de volwassenen te boeien, zijn er verwijzingen in verwerkt naar populaire herkenningspunten zoals The Beatles of Star Wars.

De bedenkers hopen op internationaal succes, vandaar de keuze voor het Engels als voertaal. Antletics is te koop door het boek te downloaden in de iPad App Store voor 2,39 euro. Een voorsmaakje vind je door hier even te klikken

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.