Nieuws Limburg Limburgs bedrijf is snelste groeier van Vlaanderen

Limburgs bedrijf is snelste groeier van Vlaanderen

Limburgs bedrijf is snelste groeier van Vlaanderen

C&G uit Ham, een bedrijf actief in industriële piping, is door het vakblad Trends uitgeroepen tot Vlaamse Gazelle in de categorie van de kleine bedrijven. Het geesteskind van ondernemer Steven Cartledge bestaat sinds 2012 en telt momenteel 135 werknemers.

Samen met Cegeka bij de grote en Yontec bij de middelgrote, werd metaalverwerkingsbedrijf C&G vorige maand al uitgeroepen tot snelste groeier van Limburg. Uit de selectie van alle provinciale winnaars, werd woensdagavond de Vlaamse ambassadeur van iedere categorie bekendgemaakt. Alleen bij de kleintjes werd de Limburgse laureaat ook tot eindwinnaar uitgeroepen.

C&G is een straf verhaal. De oprichter was net geen 50 jaar toen hij zijn bedrijf startte. Hij begon aan zijn traject met direct 22 mensen in dienst te nemen. Het management werd snel uitgebreid met Joey Wautraets, een neef van Steven Cartledge, die een diploma in bedrijfsmanagement behaalde aan de UCLL (Diepenbeek). De rest van de ‘overhead’ bestaat uit 3 halftijdse bedienden.

“Zelf arbeider geweest”
De andere 129 medewerkers zijn arbeiders die las- en montagewerken uitvoeren in de industrie. Grote klanten als BASF, Total, Janssen Pharmaceutica of GSK schakelen de expertise van C&G in. Het succes van het bedrijf ligt volgens Steven Cartledge bij het respect voor de werknemers. In Trends zegt hij daarover: “Ik ben zelf ook arbeider geweest en ik weet hoe belangrijk het is om je beloftes na te komen. Zo sta ik er op dat iedereen zijn loon netjes op tijd uitbetaald krijgt. Flexibiliteit en open communicatie zijn twee andere kernwaarden. Onze werknemers kunnen altijd terecht bij één van ons twee. We hebben er ook een gewoonte van gemaakt om iedereen minstens één keer per maand te zien voor een informele babbel. Op die manier houden we de vinger aan de pols op de werkvloer.”

De bedrijfsleiding is ambitieus: “Ik denk dat het realistisch is door te groeien tot 200 à 225 werknemers. We zien wel.” De bedoeling is dat Joey Wautraets op termijn de zaak van Steven overneemt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.