Nieuws Limburg Limburgs bouwteam doet school anders denken

Limburgs bouwteam doet school anders denken

Limburgs bouwteam doet school anders denken

Vrijdag is het nieuwe gebouw van het Inspiro-college officieel geopend. Opvallend is dat het project werd gebouwd en ingericht volgens de specifieke activiteiten die in de school plaatsvinden. Architect Dominic Tholen, aannemer Mathieu Gijbels en inrichter Deusjevoo creëerden diverse zones waar leerlingen kunnen communiceren, samenwerken, zich concentreren en recupereren.

Het Inspirocollege is meegestapt in het nieuwe concept dat de traditionele onderwijsmethoden uitdaagt. In plaats van de klassieke klaslokalen werd alles opgebouwd in een Open Leercentrum (OLC) rond de diverse functies van de school: zich concentreren (studeren in stilte), communiceren (lezingen, voordrachten,…) samenwerken (groepswerk, brainstorming,…) en recupereren (rust, bezinning, gebed,…).

Niet alleen de leerlingen, maar ook hun ouders en de leerkrachten zullen er gebruik van maken. Bij deze 3 doelgroepen is eerst een uitgebreid onderzoek gevoerd naar wat zij belangrijk vinden in een schoolomgeving. “Dat is vertaald naar een plek die geluk, gezondheid, goesting en groei stimuleert”, zegt Jo Peters van Deusjevoo. “Het zal nog even wennen worden voor de leerkrachten want deze lokalen zetten automatisch aan tot rust en verdraagzaamheid.”

Het resultaat, ook wel Inspirodroom genoemd, is een complex van 890 m² dat in 6 maanden werd gerealiseerd met een bouwbudget van 3,2 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.