Nieuws Limburg Limburgs hotel het meest ecologische van het land?

Limburgs hotel het meest ecologische van het land?

Limburgs hotel het meest ecologische van het land?

Hotel Stayen in Sin-Truiden heeft van de lockdown gebruik gemaakt om fors te investeren in duurzame materialen. Ze werden de 112 bedden in de 52 kamers vervangen door 100% recycleerbare exemplaren. Deze bedden zijn een wereldprimeur van Veldeman Bedding uit Oudsbergen.

Marieke Höfte, zaakvoerder van nv Stayen, heeft kosten noch moeite gespaard om aan de ecologische doelstellingen tegemoet te komen. “Zo werd met de universiteit van Luik een biomineraal filtersysteem uitgewerkt, zodat aan het zwembadwater van ons hotel geen chloor meer moet worden toegevoegd. Het opwarmen gebeurt via zonnepanelen die op de tribunes van het stadion liggen. En om de ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen, wordt het regenwater onder de grasmat opgevangen om vervolgens te gebruiken voor het doorspoelen van onze toiletten.”

De belangrijkste investering in duurzaamheid is de vervanging van de bedden. Die zijn nu 100% recycleerbaar. NV Stayen deed hiervoor een beroep op Vel-You, het eerste circulaire bedsysteem, dat als een wereldprimeur van Veldeman Bedding uit Oudsbergen mag beschouwd worden. “Het grote verschil met het traditioneel bed is dat wij als producent streven naar een zolang mogelijke levensduur”, zegt Geert Geerkens, verkoopsdirecteur bij Veldeman. “Elk onderdeel van het bed is vervangbaar en kan op het einde van de cyclus hergebruikt worden.” Het spreekt voor zich dat het Limburgse familiebedrijf deze toepassing nu wereldwijd gaat promoten, waarbij Hotel Stayen als uithangbord kan dienen.

J.Cr.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.