Globachem.jpg-300×229-1

Limburgs koppel kan Manager van het Jaar worden

Krijgen we na Johan Thijs opnieuw een Limburgse winnaar als Manager van het Jaar? Het zou kunnen, want Koen Quaghebeur en Els Paesmans, oprichters en zaakvoerders van Globachem in Sint-Truiden, behoren tot de 10 finalisten van deze prestigieuze prijs.

Manager van het Jaar is een jaarlijkse onderscheiding die wordt uitgereikt door Trends. Heel wat nationale Captains of Industry staan op de erelijst. De enige Limburgers die er sinds de start in 1985, in slaagden deze titel binnen te halen, waren Roos Claeys (1997), Stijn Bijnens (1999), Ronnie Leten (2013) en Johan Thijs (2018).

Bij de 10 kanshebbers voor de editie 2019 behoren 9 individuele kandidaten uit andere provincies, en 1 duo: het ondernemerskoppel Koen Quaghebeur en Els Paesmans. Zij vertegenwoordigen hun snelgroeiende bedrijf Globachem, dat middelen voor gewasbescherming produceert en verdeelt. Het gaat concreet om een mix van generische en zelfontwikkelde middelen die de land- en tuinbouwgewassen gezond houden en optimaal laten groeien.

Voormalig Ambiorix-prijswinnaars Koen Quaghebeur en Els Paesmans hebben vanuit hun woonkamer het bedrijf opgestart in 2000. Daar bleven ze actief tot 2011, waarna ze verhuisden naar het Brustem Industriepark in Sint-Truiden. Het bedrijf telt vandaag 75 medewerkers met 12 verschillende nationaliteiten. De omzet bedraagt zo'n 150 miljoen euro.

“Gewassen beschermen was vanaf dag één de ambitie, maar zorg dragen voor onze medewerkers is minstens even belangrijk voor ons”, klinkt het bij het Truiense echtpaar, dat met hun nominatie kans maakt om de Genkse KBC-topman Johan Thijs op te volgen. “Een hele eer. Dit hadden we nooit durven dromen." Via deze nominatie hopen ze positief bij te dragen aan de erkenning van hun sector, al is het in de eerste plaats een bekroning van hun familiale managementstijl, aldus de jury.

Framily
“Op onze familiale waarden hebben we nooit ingeboet. Wij zijn een puur familiebedrijf, zowel 100% qua eigendom als op vlak van sfeer en bedrijfswaarden. Die hebben we vertaald in het letterwoord FRAMILY (Fun, Respect, Ambition, teaMwork, Innovation, fLexibility, familY). Hier hechten we veel belang aan. Globachem heeft heel capabele, gemotiveerde en geëngageerde medewerkers en dit willen we zo houden door nog meer in te zetten op een fijne teamspirit, de balans werk-privé, doorgroeimogelijkheden en een stabiele, aangename, warme werkplek. Dankzij onze samenwerking realiseren we grootse doelen.”

Stemmen!
Het grote publiek mag nu de 10 finalisten reduceren tot 5 kanshebbers op de overwinning. Wie Koen en Els een handje wil helpen om de titel te winnen, kan een stem uitbrengen via deze link. Limburg 4 Life!