Nieuws Limburg Limburgs label voor groene BMW-dealers

Limburgs label voor groene BMW-dealers

Limburgs label voor groene BMW-dealers

Het Bilzense energie-consultancybureau Encon heeft een mooi order in de bus zien vallen. Het bedrijf van Robin Bruninx mag een audit gaan doen naar de duurzaamheid van alle BMW-concessies in België en Luxemburg. Wie goed bezig is, krijgt van Encon een label op de ruit geplakt.

BMW Belux wil dat alle concessies ‘vergroenen’. Ze hebben richtlijnen gekregen, gebundeld in een Green Building Manual. Daarin staan de mogelijkheden om meer duurzaamheid aan de dag te leggen, bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen of energiezuinige werktuigen aan te kopen. Encon zal nu alle vestigingen bezoeken om de stand van zaken op te meten. Waar nodig zal het Limburgse adviesbureau de garagehouders bijstaan in de optimalisering van hun inspanningen. De beste leerlingen van de klas worden beloond met een Green Building Label.

Rond de introductie van zonnepanelen op de BMW-vestigingen wordt nog een apart traject opgezet, waarbij Encon de begeleiding naar een algemene implementatie zal verzorgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.