Nieuws Limburg Limburgs luxewarenhuis moet grandeur van Meir herstellen

Limburgs luxewarenhuis moet grandeur van Meir herstellen

Limburgs luxewarenhuis moet grandeur van Meir herstellen

De Limburgse projectontwikkelaars Kolmont (Tans Group) en Urbicoon (Group Machiels, Wim Smeets en Herman Vluymans) hebben zopas in Antwerpen een nieuw megaproject voorgesteld. Ze gaan op de Antwerpse Meir een nieuwe campus bouwen voor de Karel de Grote Hogeschool, met op de benedenverdiepingen een luxewarenhuis, genre Harrods of Galeries Lafayette. “Dit moet de grandeur van Antwerpen als winkelstad in ere herstellen”, vindt retailexpert Gino Van Ossel.

De nieuwe campus in de Antwerpse binnenstad wordt maar liefst 28.000 m² groot en zal 7.000 studenten en 650 personeelsleden van de Karel de Grote Hogeschool huisvesten. Het onderwijsconcept maakt komaf met de grote aula’s en bestaat veel meer uit kleinere projectlokalen. Er komt ook een 600 m² groot business-lab, waar bedrijven en studenten samen aan projecten kunnen werken. Het maakt de stap kleiner om afgestudeerde toppers meteen in het bedrijfsleven te integreren.

Kolmont en Urbicoon hebben echter nog andere grootse plannen met het complex. Op de benedenverdiepingen komt er 11.000 m² winkelruimte bij. De Limburgse ontwikkelaars willen hier een luxewarenhuis in huisvesten. Denk aan Galeries Lafayette in Parijs, Harrods in Londen, enzovoort.

“Dit project moet de trekker worden voor de heropwaardering van de Meir”, zegt Gino Van Ossel, retailexpert en professor aan de Vlerick Business School. “Ons onderzoek naar het huidige winkelaanbod op de Meir concludeerde dat het goedkope winkelaanbod in opmars is, wat nefast is voor de grandeur van de Meir en de positionering van Antwerpen als modestad. De komst van een luxewarenhuis, waar merken een heuse beleving kunnen presenteren, zou zeer welkom zijn en een serieuze publiekstrekker zijn voor de Meir.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.