Nieuws Limburg Limburgs netwerk houdt megaspektakel in de lucht

Limburgs netwerk houdt megaspektakel in de lucht

Limburgs netwerk houdt megaspektakel in de lucht

Het verhaal achter de grootse spektakel-musical 40-45, die volgende week in première gaat, mag zich dan wel bijna 80 jaar geleden afspelen, de logistiek erachter draait volledig op één van de allermodernste technologieën: wifi. The Safe Group uit Hasselt is door Studio 100 aangezocht om werkelijk alles op het netwerk te laten draaien. En dus mag er absoluut niets misgaan…

Veel is er nog niet bekend over de musical, maar wel dat de toeschouwers met alle zintuigen bij het spektakel worden betrokken. Het hele concept is gebaseerd op een uiterst krachtig en goed doordacht wifi-netwerk. “Er zit meer aan vast dan iedereen denkt”, legt Ilja Theuwissen van The Safe Group uit. “Rijdende tribunes, bewegende decorstukken, het geluid van het orkest, het geluid voor het publiek, de video voor
de LED-walls, de communicatie voor de crew,… noem maar op. De hele coördinatie van de show maakt gebruik van het wifi-netwerk. En dus mag er absoluut niets mislopen, anders valt het spektakel gewoon stil.”

Een risico dat Gert Verhulst en Hans Bourlon niet willen nemen. “Ze zijn bij ons terechtgekomen omdat we op muziekfestivals ook voor tijdelijke wifi-netwerken zorgen”, aldus nog Ilja Theuwissen. “Wat men hier nodig heeft, is echter totaal niet te vergelijken met de behoefte op bijvoorbeeld Rock Werchter. Op festivals zijn vooral de aantallen belangrijk omdat duizenden bezoekers tegelijk op sociale media willen kunnen. Bij de musical gaat het om bedrijfskritische connecties om teleurgestelde toeschouwers te vermijden. Stabiliteit van het netwerk is hier key.”

Het succes wordt dus in handen gelegd van het Limburgse bedrijf. Met ook Peppe in de buurt, is onze provincie dus goed vertegenwoordigd, daar bij Studio 100.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.