bioracer-intercooler-top

Limburgs onderlijfje zorgt voor goud in Qatar

De wereldkampioenschappen wielrennen, die momenteel in Qatar worden gehouden, zullen in de geschiedenisboeken gaan als de warmste ooit. Het is na enkele dagen competitie nu al duidelijk dat de meest hittebestendige renners een belangrijk voordeel hebben aan de finish. Tot dusver wisten maar liefst 7 wielrenners goud of zilver te behalen, die -toevallig of niet- rijden met de zogenaamde Intercooler Top van Bioracer uit Tessenderlo.

intercooler-topDeze Intercooler Top is een onderlijfje dat net voor de start wordt ondergedompeld in ijswater. Door de trage verdamping koelt het ijswater gedurende verscheidene uren het lichaam af. Tijdens de wedstrijd kan de Intercooler gereactiveerd worden door middel van bidons.

"Het principe dat wij hebben toegepast, is gebaseerd op een eeuwenoud gebruik bij de woestijnnomaden om drank te koelen," legt Stijn Bamps van Bioracer uit. "Men wikkelde vochtige doeken rond een keramische vaas en door de trage verdamping, kon het water in de vazen koel blijven."

Verscheidene Belgische, Nederlandse en Duitse renners dragen deze Intercooler Top, in combinatie met andere, speciaal ontwikkelde aerodynamische kleding van Bioracer. Met succes, want ze mochten al 7 keer eremetaal rond de nek hangen. Onder meer Tony Martin, die het WK Tijdrijden won, wist dankzij de Limburgse uitvinding het hoofd koel te houden.

We houden nu de vingers gekruist voor een Belgische zege tijdens de wegrit!