Eudres_UCLL 8

Limburgs ondernemerschap slaat de vleugels uit

De Limburgse instellingen voor hoger onderwijs rollen de rode loper uit om hun ondernemend talent te connecteren met de wereld. Elk op hun manier hebben de UCLL, PXL en UHasselt zopas projecten opgestart die de internationale bedrijfswereld dichter bij de Limburgse jongeren brengen. En andersom.

Hogeschool UCLL

was de voorbije dagen de host van het International Engagement Circus, een unieke bijeenkomst waarbij 60 studenten uit 9 landen de koppen bij elkaar konden steken. Een fijne selectie van Limburgse ondernemers (Pieter Seyssens, Katrien Herdewyn, Roel Mentens, Bart Wolfs en Tom Pennings) fungeerde als coach om de brainstormsessies en andere contactmomenten rond diverse internationale topics te begeleiden. Het project vond plaats in het kader van E³UDRES², een initiatief van de Europese Universiteit. Ze kwamen een flinke stap dichter bij het ultieme doel: op zoek gaan naar waardevolle regionale samenwerkingen voor toekomstige projecten. Projectleider Roger Heijmans: "De workshops en activiteiten zijn meer dan een leermoment voor onze studenten, betrokken docenten én regionale ondernemers; ze bieden een open venster naar wat er leeft in deze regio's."

Hogeschool PXL kondigt dan weer de officiële lancering aan van een strategische samenwerking met vooraanstaande internationale partners. "Samen bundelen we onze krachten met als doel het transformeren van het onderwijs door de integratie van onderzoek en innovatieve leermethoden, met als uiteindelijk doel de bevordering van veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap", zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. "We gaan onze krachten bundelen en ons inspannen om het onderwijs en ondernemerschap te vernieuwen en te versterken, met als doel een positieve impuls te geven aan hun toekomst."

En nog meer goed nieuws van op de wereldbol: UHasselt heeft van het internationale AACSB een erkenning als businesspartner ontvangen. De befaamde accreditatie voor business schools zorgt voor de toetreding van UHasselt tot het grootste netwerk ter wereld voor de verbinding van studenten, docenten en bedrijven. "We feliciteren het departement Bedrijfseconomische Wetenschappen en decaan Piet Pauwels om deze erkenning te verdienen", zegt Stephanie M. Bryant van AACSB. "Dit zal tevens voor verdere inspiratie zorgen om nieuwe, innovatieve wegen van zakelijk onderwijs te gaan bewandelen." Pauwels bevestigt: "We zijn extreem fier op deze verwezenlijking. Het onderstreept onze algehele kwaliteit en ambities."