blauwe vogel nieuwpoort

Limburgs reisbureau serveert… de beste pannenkoeken!

Wist je dat... het overbekende reisbureau De Blauwe Vogel in Sint-Truiden ook een eigen koffiehuisje heeft? En niet zo maar eentje... De Blauwe Vogel in Nieuwpoort Stad werd vorig jaar al door topchef Luc Bellings bekroond met een 10/10 voor de pannenkoeken, en is nu door het magazine Feeling uitgeroepen tot het beste adres voor pannenkoeken aan de Belgische Kust. "We zijn er enorm fier op", zegt Trudo Carlier.

De Blauwe Vogel, het reisbureau van de familie Carlier, geniet landelijke bekendheid voor groepsreizen en cruises met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast houdt zaakvoerder Trudo Carlier wel van een zijsprong in het ondernemerslandschap. Zo is hij eigenaar van de stadscinema Cameo én kwam er vorig jaar een koffiehuisje aan de Kust bij. In Nieuwpoort opende de zaak onder de zelfde naam als het reisbureau: De Blauwe Vogel.

Trudo rekent voor de uitbating op het duo Vanessa en Daan, aangevuld met een hecht team van doorwinterde horecaprofessionals. Een formule die werkt, want bij de passage van topchef Luc Bellings (van restaurant Aan Tafel in Hasselt), kregen de pannenkoeken een uitzonderlijke beoordeling van 10/10. Meteen was de zaak gelanceerd bij het grote publiek.

"En dit jaar is het opnieuw prijs", lacht Trudo Carlier. "Het magazine Feeling is op inspectie geweest om de beste pannenkoeken van de Kust te ontdekken. En tussen heel wat gevestigde waarden, zijn we als beste naar voor gekomen. Een prachtig resultaat, waar we heel trots op zijn. Zo'n krachttoer mag gerust een unicum genoemd worden", aldus de reisorganisator uit Sint-Truiden, die blij is dat ook het toerisme stilaan evolueert naar betere tijden...