Bouwunie telt baksteenaward voor (Foto: Serge Minten)

Limburgse architecten meten zich in nieuwe wedstrijd

Limburgse bouwbedrijven die op een uitzonderlijke manier samenwerken om een project te realiseren, maken al vele jaren kans op de prijs Het Beste Bouwteam. Aan deze competitie, opgezet door Bouwunie Limburg, wordt nu een bijkomende onderscheiding toegevoegd, met name die voor het mooiste Limburgse architectuurproject.

Bouwunie Limburg organiseert al jaren de wedstrijd Het Beste Bouwteam (vroeger nog De Meiboom genoemd). Het doel is een bouwteam in de bloemetjes te zetten dat uitblinkt in de onderlinge samenwerking en communicatie. Na een pauze door corona, is de competitie helemaal terug. De organisatie, met juryvoorzitter Tom Preuveneers, verwacht de inzendingen van deelnemers voor 31 mei via deze link.

De wedstrijd wordt nu echter uitgebreid. Onder de noemer De Limburgse Baksteen Awards komt er een onderscheiding bij: de Limburgse Architectuurprijs. Daarbij wordt gekeken naar het project dat het best scoort op architectonisch vlak. Juryvoorzitter Rik Neven legt uit: "Als het op architectuur aankomt zijn we veel
te bescheiden in Limburg. Er zijn heel degelijke bureaus die veel knappe projecten realiseren, maar er wordt nog te weinig mee uitgepakt. Het is tijd om die onnodige bescheidenheid te doorbreken."

De Limburgse Baksteen Awards worden ondersteund door tal van sectorverenigingen en bedrijven, alsook door POM Limburg, dat bij monde van voorzitter Tom Vandeput zopas de steun heeft toegezegd.

Meer info via www.limburgsebaksteenawards.be.