wilderen-gouden-medailles

Limburgse bieren 5 keer in de prijzen op BBC

Op de Brussels Beer Challenge 2018, deze keer gehouden in Mechelen, werd een prijzenregen aan medailles uitgereikt. De jury diende maar liefst 1.600 inzendingen te degusteren. De Belgische brouwsels deden het nog steeds goed, al moet gezegd dat andere landen sterk komen opzetten. Bij de winnaars ook 5 Limburgse bieren.

De Cuvee Clarisse van brouwerij en stokerij Wilderen won zilver bij de Dark Strong Ale. Hetzelfde huis van Roniek en Mike, kaapte nog een zilveren plak weg, en dit met de Wilderen Gold in de reeks Golden Ale.

Meer zilver was er voor Kompel Bellefleurs, meer bepaald in de reeks Honey Beer. Reden voor een feestje in de Maasmechelse brouwerij!

Een Certificate of Excellence was weggelegd voor de Herkenrode Cister van Brouwerij Cornelissen. Tot slot won de Bzart Lambiek 2016, een uitvinding van het Limburgse Domus ad Fontes uit As, en thans gebrouwen door Oud Beersel, de award Belgian Revelation in de categorie Brut Beer. En ja, ook Alken-Maes kaapte een aantal prijzen weg, maar niet met Cristal Alken.