Nieuws Limburg Limburgse bouw meest optimistisch in 6 jaar tijd

Limburgse bouw meest optimistisch in 6 jaar tijd

Limburgse bouw meest optimistisch in 6 jaar tijd

De Limburgse aannemers die optimistisch zijn over de toekomst, hebben bijna de pessimisten ingehaald. Uit de conjunctuurbarometer van Bouwunie Limburg blijkt dat ze elkaar nu zo goed als in evenwicht houden (99,7 tov 100,3). De vorige keer dat zoiets gebeurde was in het laatste kwartaal van 2009.

davy-maesenDe Limburgse bouwkmo’s zijn daarmee iets optimistischer dan hun collega’s in andere provincies. Toch is de bouwsector niet zo positief gestemd in vergelijking met andere sectoren. Vooral qua tewerkstelling verwacht de bouw een terugslag, meer bepaald in het aantal jobs voor loontrekkende arbeiders. De goedkopere concurrentie uit het buitenland blijft hen parten spelen. Een bijkomende loonlastenverlaging voor de werkgever van 6 euro per uur, blijft het strijdpunt voor de leden van Bouwunie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.