ARTE

Limburgse designers fleuren de weide op

Voor het vijfde jaar alweer doet Pukkelpop beroep op de creatieve spoeling van het Hasseltse Wanderful.design. Het online platform van de Limburgse designindustrie verenigt en promoot de Limburgse creatieve sector als (inter)nationaal keurmerk onder de naam ‘Wanderful’. Ook dit jaar zal een resem aan kunstenaars en ontwerpers de verschillende backstageruimtes opsieren. Met het oog op het thema “psychedelisch” werden 6 kunstenaars, 2 producenten én ontwerpstudios Fermetti en Atelier Belge gekozen uit een totaal van de 54 inzendingen op de Open Call van Wanderful.Design.

Fermetti

is een maatwerkstudio met eigen productieatelier in Lille, nabij Antwerpen. Zij ontwerpen interieurs, meubels, beursstanden en offline merkbelevingen met aandacht voor duurzame en kwaliteitsvolle materialen. Door hun creatieve benadering ontstaat er steeds een origineel ontwerp afgestemd op de eigentijdse manier van leven.

Atelier Belge ontwikkelt en produceert eigenzinnige en tijdloze interieurobjecten. Met werk dat sterk is geïnspireerd door de identiteit van de gebruiker, wordt het gekenmerkt door een verfijnde en minimale uitstraling en een scherp oog voor detail.

Sacha Moens laat u het visuele tapijt van "The Psychedelic Seeker" betreden waar de synergie tussen psychedelica en taal ontwaakt. Dit intrigerende kunststuk nodigt je uit tot een odyssee van verruimd bewustzijn, als een weefsel dat doordringt in de complexe sfeer van woorden en perceptie.

Bart Persoons is als kunstenaar bekend om zijn unieke signatuur van duizenden kleine, gekleurde streepjes in zijn olieverfschilderijen. Zijn werken weerspiegelen op treffende wijze de complexiteit en diversiteit van de menselijke identiteit, waarbij elk streepje een uniek individu symboliseert binnen de massa. De kunstinstallatie van "The Little People" zullen te bewonderen zijn in de Artist Village en bijde ingang van de VIP-ruimte.

Piet Seurs toont met zijn stijl een opmerkelijke affiniteit met grafisch ontwerp, eerder dan met de traditionele schilderkunst. Deze affiniteit wordt versterkt door de aanwezigheid van grafische
elementen in zijn werk.

Roel Vandermeeren graaft voor zijn serie DESIRE terug in de geschiedenis waarbij hij De Zaaier uitkiest als iconische metgezel. Hiermee zet Vandermeeren de traditie van onder meer Jean-François Millet, Edvard Munch, Vincent Van Gogh en Constantin Meunier verder, waarbij de kunstenaars het beeld van De Zaaier steeds in een hedendaagse en relevante context weten te plaatsen.

Ives Jossa bouwt mozaïeken uit bestaande beelden zoals een bijenkoningin eitjes legt en er uit iedere cocon/mozaïek nieuw leven, nieuwe cellen, kleuren, vormen en figuren ontstaan.

Stephan Janssens
brengt zijn passie voor licht en wetenschap mee dit jaar met de lichtfabriek en de serie Anatomis, lichtelementen voor de late uurtjes.

Barú, het bedrijf boordevol fun en magie gecoverd in een laagje chocolade, uit Diepenbeek zal de gasten op de Full VIP Experience én artiesten nog meer in de watten leggen met een special Pukkelpop-edition van de Magical Marshmallows (Dark Chocolat - salted Caramel).

ARTE zal tenslotte zorgen voor een maxi-wand in de Full VIP Experience-ruimte. Met deze toevoeging van vernieuwende ontwerpers en kunstenaars belooft Pukkelpop 2023 een unieke en onvergetelijke ervaring te worden, waar muziek en kunst harmonieus samenkomen. Het festival blijft zo trouw aan zijn reputatie als een broeinest van creativiteit en culturele uitwisseling.