Nieuws Limburg Limburgse gin bij beste producten ter wereld

Limburgse gin bij beste producten ter wereld

Limburgse gin bij beste producten ter wereld

Op de San Francisco World Spirits Competition heeft de Double You Gin van stokerij Wilderen een dubbele gouden medaille behaald. Het wil zeggen dat de voltallige jury het eens was dat de gin van Mike Janssen tot de beste producten van de wereld behoort.

De San Francisco World Spirits Competition is de oudste en grootste wedstrijd voor geestrijke dranken ter wereld. Dit jaar waren er maar liefst 3.800 inzendingen, waarvan 40% uit de VS en 60% uit tientallen andere landen in alle uithoeken van de wereld. Een jury proeft alle spirits blind, en kent in elk van de 79 categorieën medailles toe naargelang de appreciatie.

Vanuit België vielen er 2 stokerijen in de prijzen. Filliers won dubbel goud met een barrel aged jenever, en werd ook onderscheiden voor een single malt whisky. De andere medailles kwamen naar Limburg, met dubbel goud voor de Double You Gin van Wilderen. De brouwerij en stokerij van Mike Janssen en Roniek Van Bree behaalde bovendien zilver met de Ocus Bio Gin, die in Sint-Truiden wordt gemaakt in samenwerking met DJ Lost Frequencies.

“We zijn enorm tevreden met deze bekroning”, zegt Mike Janssen. “Het dubbel goud voor onze gin zet Wilderen op de wereldkaart als smaakbeleveningsdorp. Dubbel goud is een score die internationaal weerklank krijgt. We merken nu al belangstelling voor onze producten vanuit diverse windstreken. Een mooie opsteker!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.