Limburgse groene lift levert energie op

Vorig jaar nam het in 2003 door Jos Vandevenne opgerichte ALE nog 5 mensen aan, nu telt het bedrijf al 10 medewerkers. Dankzij innovatie, intelligente ontwerpen en de verrijking met uitstekende maar goedkopere Chinese Technologie kan ALE de concurrentie aan met groten als Kone, Schindler en Otis.

Een van die intelligente ontwerpen is de 'Greenlift', een energiezuinige lift, die de kinetische krachten van een bewegende lift omzet in energie. Bovendien is de sturing en aandrijving zo compact, dat er geen machinekamer meer nodig is. Dat bespaart dan weer op bouwkosten. Ook aan het comfort werd aandacht besteed (geluidsarm, milieuvriendelijk en snelle montagetijden). Dat alles maakt van de Greenlift een topproduct, waarmee het haar niche in Europa wil veroveren : gebouwen tot 13 verdiepingen en renovaties van bestaande liften die tegen 2018 de nieuwe Europese normen moeten halen.

ALE is daarnaast ook exclusief invoerder voor Europa van roltrappen van het Chinese DEAO.

Dit is een samenvatting van een artikel dat in Het Belang van Limburg van 13 januari verscheen op pagina 14. Abonnees en losse kopers vinden het volledige artikel in hun krant. Geen abonnee of losse koper? Met de online krant kan via uw pc de krant lezen, artikels downloaden en in het archief van het afgelopen jaar zoeken. hier om 14 dagen gratis te proberen.