Limburgse horeca-leveranciers presenteren zich prominent

Maandag mocht onze gouverneur Jos Lantmeeters de kick-off geven van de horecavakbeurs BBB in het Mecc in Maastricht. Zijn aanwezigheid was symbolisch voor de prominente plaats die bedrijven uit Belgisch Limburg innemen op het 3-daagse event. Er is onder meer een groepsstand met jonge veelbelovende horeca-leveranciers uit onze streek, die via hun deelname hun internationale ambities gestalte geven.

Het is al de 68e editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht die maandag officieel werd geopend door Emile Roemer, commissaris van de Koning in Limburg (NL) en Jos Lantmeeters, gouverneur van de provincie Belgisch Limburg. In de openingsceremonie werd ruim aandacht geschonken aan de meerwaarde die grensoverschrijdende horeca te bieden heeft. "Wij Limburgers begrijpen elkaar en delen dezelfde mentaliteit", zei Lantmeeters. "Op dat vlak is er geen probleem. Dé uitdaging van grensoverschrijdend werken zit wel in de verschillen in wet- en regelgeving. Met mijn collega in Nederland hebben we afgesproken om steeds opnieuw te bespreken hoe we de synergie tussen de twee Limburgse provincies kunnen vergroten. Het ‘Made in Belgium’-plein, of beter 'Made in Limburg', hier op BBB Maastricht is daar een heel mooi voorbeeld van.”

Op de openingsdag van de beurs bezochten al duizenden horecaprofessionals de 300 standhouders, waaronder ook de groepsstand met jonge, startende ondernemingen uit Belgisch Limburg. Onder impuls van Provincie Limburg zijn er veelbelovende bedrijven te vinden als Cleuren Ciders (product: POMM) en Solvengo (product: WhyWaitt). Horeca Van Zon heeft eveneens een prominente plaats in het paviljoen met alle leveranciers uit België, dat trouwens werd geopend door Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen.

BBB Maastricht is nog tot en met woensdag gratis toegankelijk voor horecaprofessionals die zich voorafgaandelijk registreren via deze link.