marshmellow baru

Limburgse luchtigheid voor veganisten

Vanille en gezouten caramel, dat zijn de twee smaken van de nieuwe marshmellows die het Limburgse merk Barú op de markt brengt. Opvallend aan het snoepgoed is dat er voor het eerst geen gelatine aan toegevoegd werd. Om de veganisten te plezieren.

Barú maakt al jaren chocolade en marshmellows in bijzondere smaken. Het bedrijf verkoopt in 20 landen voor 3,2 miljoen aan producten. Een succesverhaal dus. Intussen wordt er permanent nagedacht over nieuwe snacks. Zo ook de Mallow Puffs voor veganisten, een ontwikkeling die twee jaar tijd gevergd heeft.

“Onze marshmallows waren al volledig natuurlijk, zonder artificiële smaak- en kleurstoffen, maar de gelatine bleef een beetje een doorn in het oog", zegt medeoprichter en marketingmanager Gunther D’hondt. "Duurzaamheid en dierenwelzijn zouden geen issue meer mogen zijn als je lekker wil snoepen. En zo zijn we er -twee jaar na de start van het onderzoek- in geslaagd om hét recept voor de perfecte, luchtige én gelatinevrije marshmallows te ontwikkelen."

Het nieuwe product is te koop bij Delhaize.