RISE ASL Group

Limburgse luchtvaartmaatschappij drukt door voor duurzaamheid

Om duurzame brandstoffen in het luchtverkeer te stimuleren heeft de Limburgse vliegtuigmaatschappij ASL een uniek partnership afgesloten. Klanten die met ASL vliegen zullen bij hun boeking kunnen aangeven hoeveel duurzame brandstoffen er moeten gebruikt worden, en kunnen zo bijdragen aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de maatschappij van ondernemer Philip Bodson.

ASL Group is een luchtvaartmaatschappij die zowat 45 toestellen voor zakenvluchten exploiteert. Het bedrijf van Philip Bodson wil een voortrekker zijn qua duurzaamheid en de ecologische voetafdruk verkleinen door onder meer duurzame brandstoffen te gebruiken. Hierbij roepen ze de hulp in van hun klanten, die bij hun boeking op een eenvoudige en geautomatiseerde manier Sustainable Aviation Fuel Credits (SAFC's) kunnen aankopen. "Hiermee stellen we onze klanten in de mogelijkheid om een gekozen hoeveelheid SAFC's te boeken en te claimen ter vermindering van de CO2-uitstoot van hun vluchten", zegt Johan Maertens, co-CEO van ASL Group.

De maatschappij heeft hiervoor een samenwerking afgesloten met Azzera, een bedrijf dat duurzaamheid in de luchtvaart aanmoedigt, en daarvoor het platform Celeste heeft ontwikkeld. ASL is één van de eerste gebruikers van Celeste en zal nu de nieuwe 'book & claim-functie' direct integreren.

“Onze samenwerking met Azzera is een belangrijk onderdeel van ons geheel aan duurzaamheidsinitiatieven", aldus nog Johan Maertens. "Het zal zeker bijdragen aan het verkleinen van de CO2-voetafdruk van onze operaties en sluit perfect aan bij ons continu streven naar het promoten van duurzame luchtvaart.”