Nieuws Limburg Limburgse luchtzuivering in ziekenhuis

Limburgse luchtzuivering in ziekenhuis

Limburgse luchtzuivering in ziekenhuis

Het jonge Hasseltse bedrijf Genano heeft een nieuw systeem voor luchtzuivering ontwikkeld. Met deze GenanoTube XS kunnen partikels uit de lucht worden gefilterd vanaf 0.001 micrometer, waardoor kamers schimmel-, bacterie- en virusvrij kunnen gemaakt worden. Het AZ Vezaliusziekenhuis in Tongeren heeft als eerste deze technologie toegepast in 8 ziekenhuiskamers, een investering van 30.000 euro.

“Het bijzondere aan dit toestel is dat het kan aangepast worden aan iedere specifieke situatie,” zegt Seppe Thys, gedelegeerd bestuurder Genano. “De cartridge is voorzien van een unieke collector, die in functie van de luchtvereisten kan worden aangepast. Zo kan er bijvoorbeeld een grove filter voor zwaar vervuilde omgevingen worden geplaatst, of een actieve koolfilter om gassen en vervelende geuren te neutraliseren.”

Genano Benelux heeft naast CEO Seppe Thys nog een aantal andere investeerders als LRM (450.000 euro ingebracht), een Finse onderneming en Ghislain Vanherle (P&V Elektrotechniek).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.