Nieuws Limburg Limburgse ondenemers zwaaien Jos Stalmans uit

Limburgse ondenemers zwaaien Jos Stalmans uit

Limburgse ondenemers zwaaien Jos Stalmans uit

Tijdens de druk bijgewoonde jaarvergadering van VKW Limburg heeft de werkgeversorganisatie het afscheid van gedelegeerd bestuurder Jos Stalmans gevierd. Stalmans stond ruim 25 jaar aan het hoofd van VKW Limburg en drukte in die periode zijn stempel op de socio-economische evolutie in de provincie.

Jos Stalmans gedelegeerd bestuurder VKW Limburg - kopieJos Stalmans (1954) werd adjunct-directeur van VKW-Limburg in 1990, om een jaar later de functie van directeur op te nemen. In de 25 jaar die daarop volgden bouwde hij de organisatie uit tot een van de machtigste belangenorganisaties in de provincie. Stalmans bouwde een ruim netwerk uit, waardoor politici, sociale partners en andere invloedrijke figuren, de belangen van VKW Limburg en de 1.000 leden niet konden negeren. Naar eigen zeggen heeft zijn verleden bij de scouts hem enorm geholpen bij zijn aanpak.

In de laudatio, uitgesproken door professor Herman Daems, werd veelvuldig verwezen naar de vastberadenheid waarmee Stalmans de dossiers voor Limburgse ondernemers in Brussel ging verdedigen. Maar ook hier slaagde hij erin om een gerespecteerde organisatie op poten te zetten, die via een heel drukke activiteitenkalender de ondernemers en bedrijfsleiders weten samen te brengen en te informeren.

De gedelegeerd bestuurder zei in zijn dankwoord respect te hebben voor de veerkracht die ondernemers tonen. Hij dankte ook zijn echtgenote, de voorzitters met wie hij heeft samengewerkt, zijn personeel en de aanwezige ondernemers in de zaal, van wie hij een staande ovatie mocht ontvangen.

Op 1 oktober wordt Jos Stalmans aan het roer van VKW Limburg opgevolgd door Ruben Lemmens, tot nu adjunct-kabinetschef van Vlaams minister Jo Vandeurzen. Hij blijft evenwel beschikbaar om de organisatie bij te staan, en waar nodig de 30-tal mandaten die aan de functie verbonden zijn, op te volgen tot Lemmens ook die kan overnemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.