rechtspraak podcast

Limburgse podcasts liggen lekker in het oor

Op de Belgian Podcast Awards heeft de productie Rechtspraak van Monard Law (Hasselt) en Hogeschool PXL een zilveren medaille behaald. Het is trouwens niet alleen deze juridische podcast die op een trouwe schare luisteraars mag rekenen. Over het topic 'leiderschap' halen de podcasts van Wout Van Impe (Mercuri Urval) de hoogste engagement scores bij het gespecialiseerde ZigZagHR.

De podcasts van RechtSpraak worden gemodereerd door ex-journalist Philip De Hollogne, Karel-Jan Vandormael (innovatie-expert van PXL) en Karen Braeckmans, CEO van Monard Law. De onderwerpen die aan bod komen spelen in op de juridische actualiteit en hebben de focus op innovatie. Bedoeling is om het brede publiek mee te nemen achter de schermen van het recht en zo een unieke inkijk te geven. Heel wat sleutelfiguren uit de juridische wereld waren al te gast, zoals minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Op 6 december gaat het tweede seizoen van de bekroonde reeks van start, te beluisteren via Spotify en andere kanalen.

En ook op een ander zakelijk domein, met name de human resources, scoren de podcasts met Limburgse deskundigen erg goed. Op vraag van het magazine ZigZagHR werden er enkele afleveringen opgenomen waarin Wout Van Impe (Mercuri Urval) inzichten verschaft in modern leiderschap voor organisaties. Deze podcasts blijken hoge engagement scores te halen, wat wil zeggen dat ze helemaal tot het einde worden beluisterd.

Over enkele weken start op Made in Limburg overigens een reeks van podcasts waarin journalist Kurt Meers op bezoek gaat bij Limburgse familiebedrijven als Bouwbedrijf Dethier, Fruitsnacks en Higenius Groep. Stay tuned!