Limburgse restaurants behouden hun sterren

slagmolen bert en karlijn

In Gent werd maandag de nieuwe Michelingids 2016 voorgesteld. Daarin valt vooral de tweede ster in 2 jaar tijd op voor Sergio Herman (The Jane.)

Behalve Vous Lé Vous, waar chef Giovani Oosters zelf heeft beslist om zijn Michelin-ster in te leveren (Lees artikel), behouden alle Limburgse restaurants hun sterren zoals in de vorige gids. Aan Tafel bij Luc Bellings en Slagmolen in Opglabbeek (foto) blijven onze vaandeldragers met 2 sterren. Ook de restaurants met 1 ster blijven op post: Vivendum (Dilsen-Stokkem), De Kristalijn (Genk), JER (ook Hasselt), Innesto (Houthalen-Helchteren), La Source (Lanaken), Cuchara (Lommel) en de Tongerse toppers Magis en De Mijlpaal. Danny Vanderhoven mag na zijn verhuizing van Lanaken naar Maasmechelen zijn ster eveneens behouden.

Zoals eerder al gemeld, is L'Angelo Rosso in Sint-Truiden de enige nieuwkomer uit deze regio in de Bib Gourmand van Michelin. In dit 'alternatieve' boekje staan topadressen voor een keuzemenu onder 37 euro. Vier zaken behouden daarin hun vermelding, met name: Nano (Hasselt), ’t Vlierhof (Bilzen), Mondevino (Borgloon) en Bienvenue (Maaseik).