zaakvoerders eye opener

Limburgse start-up broedt op eigen indoor pretpark

Siemen Ariens en Lars van den Dungen, oprichters van het creatieve interieurbureau Eye-Opener in Lommel, broeden op plannen om een groot indoor pretpark te openen in Limburg. "Het wordt een belevingscentrum waar we zelf naar hartenlust kunnen experimenteren met nieuwe decors en attracties, zoals we die vandaag al leveren aan andere pretparken overal ter wereld", aldus het duo. Een exacte locatie voor hun project is nog niet vastgelegd.

Eye-Opener werd opgericht in 2019 met de bedoeling om creatieve decorstukken te gaan bouwen voor beurzen, festivals en eventlocaties. Maar corona stak een stokje voor de plannen aangezien de potentiële klanten van de start-up hun activiteiten volledig moesten stopzetten. Siemen Ariens en Lars van den Dungen gooiden het dan over een totaal andere boeg, met de creatie van luxueuze speelhuisjes voor in de tuin. Dat werd een instant succes. "Het is een bedrijfstak die het nog steeds bijzonder goed doet", vertelt Siemon Ariens. "Op heel korte tijd hebben we met dit product een ruim cliënteel kunnen bereiken. Zopas hebben we bijvoorbeeld nog een huisje geleverd bij Astrid Coppens."

Grootste Plopsawinkel ooit
Met de heropening van de eventsector, zijn ook de originele plannen van Eye-Opener uit de kast gekomen. "De creatie van decorelementen is intussen onze hoofdbezigheid", aldus nog Ariens. "En ook dat gaat ineens bijzonder hard. Van eerder kleinere opdrachten zijn we op korte termijn doorgegroeid naar grote referenties, ook internationaal. We hebben al volledige speeltuinen mogen inrichten in het Midden-Oosten. Een mooi voorbeeld vlakbij is de attractie voor Suske en Wiske in het Centraal Station van Antwerpen. Of de grootste Plopsa-winkel ooit, die we afgelopen maand hebben gebouwd in Coo. Een bestelling die we ontvingen nadat deze winkel tot 1,2 meter hoogte was ondergelopen door de overstromingen in 2021. En we zijn op dit moment bezig aan een sprookjesachtige brug van 25 meter lengte in het hartje van Brussel. Uit de brug zullen feeërieke paddenstoelen uit tevoorschijn komen die 4,5 meter boven de grond uitsteken. Echt een eyecatcher, en dat is precies waar we graag mee bezig zijn."

De groei van de orderportefeuille heeft Eye-Opener geen windeieren gelegd. In het tweede boekjaar werd een vertienvoudiging van de omzet gerealiseerd. "En dit jaar mikken we op een verhoging van nog eens 50%", zegt de zaakvoerder. "Om de ambities waar te maken, hebben we extra ruimte nodig. Daarom hebben we alvast het aanpalende bedrijfsgebouw in Lommel aangekocht en geconnecteerd met ons bestaande atelier. Zo hebben we nu 2.000 m2 extra werkruimte en ook een nieuw kantoor. Al moet ik zeggen dat alles al behoorlijk goed begint vol te lopen..."

Eigen pretpark
Eye-Opener heeft nog wel meer grootse uitbreidingsplannen. "We hebben nu al heel wat ervaring met de bouw van attracties en decorstukken voor pretparken. We vinden de tijd rijp om een aantal dingen te creëren volgens onze eigen look & feel. We bruisen van de ideeën om een belevingswereld te maken waarin kinderen kunnen wegdromen en zich ten volle kunnen uitleven. Daarom hebben we concrete plannen om deze creaties te bundelen in een eigen indoor pretpark. We willen er volop experimenteren met sprookjesachtige werelden die nu nog op onze tekentafel liggen te rijpen. Door dit in de praktijk te brengen, kunnen we enerzijds klanten overtuigen van ons kunnen en anderzijds uittesten wat de kinderen er van vinden. We denken ook dat we in dit project de combinatie met een attractief horecagedeelte in de praktijk kunnen brengen. We voelen de interesse uit binnen- en buitenland om ons labo te komen bewonderen." Waar en wanneer het indoor pretpark zal openen, is nog geheim. "We bekijken diverse mogelijkheden, maar de kans dat het in Limburg zal zijn, is bijzonder groot", lacht Siemon Ariens. "We houden iedereen zeker op de hoogte..."

Op zaterdag 29 mei zet Eye-Opener alvast de deuren in Lommel open voor het grote publiek. "Op deze Opendroomdag, zoals wij het noemen, kan iedereen kennismaken met onze creaties en als een echte uitstap, een indruk krijgen van de belevingswerelden die wij realiseren", besluit de zaakvoerder.