Nieuws Limburg Limburgse push-up is beste start-up

Limburgse push-up is beste start-up

Limburgse push-up is beste start-up

Ze waren al één van de finalisten voor de Gen Z Award, en nu zijn ze uitgeroepen tot beste studentenonderneming van Vlaanderen: Arkaï, het bedrijfje dat verstelbare bh’s maakt voor tieners, is meteen de vierde vertegenwoordiger van de UHasselt op rij om de prestigieuze trofee mee naar Diepenbeek te brengen.

De start-up Arkaï is actief in de lingerie-sector. Het bedrijf maakt een nieuwe soort bh die tot 3 maten meegroeit met het lichaam van opgroeiende tieners: van cup A tot cup C. Hiermee willen de student-ondernemers een alternatief bieden voor de ‘fast-fashion-industrie’. “Onze bh gaat niet alleen langer mee, we hebben ook gekozen om gerecycleerd polyester te gebruiken”, zegt Laura Stefani, CEO van Arkaï. “Zo verminderen we de afvalberg.”

Akaï is blij dat zij werden verkozen tot beste Small Business Project van Vlajo. “Er waren veel sterke studentenondernemingen die kans maakten, we zijn ontzettend gelukkig dat wij dit jaar de hoofdprijs in de wacht mochten slepen”, aldus nog Laura Stefani. “Zo konden we een ticket bemachtigen voor de Europese finale in Estland. Een event waar we heel erg naar uitkijken.”

Na Izi-fit, Shampop en Spencivino gaat de Vlaamse prijs voor een vierde keer op rij naar de UHasselt. Prof. dr. Pieter Vandekerkhof is in zijn nopjes: “En dat niet alleen: dit jaar waren er maar liefst drie van onze studentenondernemingen in de Vlaamse top 5. Een knalprestatie, zeker als je weet dat er een honderdtal ondernemingen een gooi naar de gouden plak hebben gedaan.”

Een reportage over deze overwinning op TV Limburg kan je hier bekijken:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.