Nieuws Limburg Limburgse Starter van het Jaar: Fibricheck

Limburgse Starter van het Jaar: Fibricheck

Limburgse Starter van het Jaar: Fibricheck

Qompium, het bedrijf achter de medische applicatie FibriCheck, is verkozen tot Limburgse Startup van het Jaar 2018. Dat gebeurde op voordracht van Limburg Startup in het kader van de verkiezing van de Limburgse Ondernemer van het Jaar. “De goedkeuring van de app door de Amerikaanse FDA is een mijlpaal die kan tellen”, zo luidt het in de motivering van de jury.

Het gaat voor het Limburgse FibriCheck bijzonder snel. Vier jaar geleden opgericht, amper twee jaar later de goedkeuring van de Europese farmaceutische waakhond en dit jaar al de goedkeuring van de Amerikaanse Food & Drug Administration (Lees artikel). Daarmee is de applicatie om via een smartphone hartritmestoornissen op te sporen, klaar om de VS te veroveren. “De goedkeuring door de Amerikaanse administratie zorgt voor extra geloofwaardigheid”, zegt Bieke Van Gorp, een van de medeoprichters van Qompium, het bedrijf achter FibriCheck.

De toepassing van oprichters Bieke Van Gorp, Lars Grieten, Kobe Leysen en Jo Van der Auwera wordt momenteel door ruim 1.000 artsen voorgeschreven en gebruikt door 56.000 mensen. Een verdere doorbraak zal positief beïnvloed worden als de Belgische ziekteverzekering het gebruik van de app terugbetaalt. Ander objectief wordt de integratie in smart watches, waar o.a. Apple sterk mee bezig is. Zowel de zaakvoerders als investeerders geloven rotsvast in de toekomst. Farmareus Bayer, LRM en durfkapitaalfonds Volta Ventures kwamen al met middelen over de brug. Het kapitaal dient onder meer om de deur in de VS open te beuken. Het kantoor in San Francisco wordt alvast uitgebreid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.