Nieuws Limburg Limburgse starters goed voor 75.000 jobs in 10 jaar

Limburgse starters goed voor 75.000 jobs in 10 jaar

Limburgse starters goed voor 75.000 jobs in 10 jaar

Gemiddeld zowat 2 Ford-fabrieken per jaar. Dat is het aantal jobs dat Limburgse starters voor zichzelf en hun medewerkers creëren. De cijfers komen van de Vlaamse regering als antwoord op een vraag van parlementslid Grete Remen (N-VA).

Van alle ondernemers die in de periode 2005-2015 in Limburg zijn gestart, zijn er momenteel nog 35.920 actief als ondernemer. Deze groep stelde eind 2015 39.007 personen tewerk. Inclusief hun eigen tewerkstelling werden door deze groep dus 74.927 arbeidsplaatsen gecreëerd.

“Het aantal van bijna 75.000 arbeidsplaatsen in Limburg over een periode van 10 jaar is een overweldigend cijfer”, vindt Grete Remen. En dat is niet alles. Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg, stelt dat in werkelijkheid het aantal gecreëerde jobs nog hoger ligt. “Denk maar aan de vele starters (vennootschappen) die met meerdere vennoten starten en deze waarbij na een tijdje de partner ingeschakeld wordt als meewerkend echtgenoot.”

Deze cijfers geven ook duidelijk aan dat een ondersteuning en begeleiding in de jaren na de start cruciaal zijn om te groeien en voor meer tewerkstelling te zorgen, besluiten Remen en Lodewyckx.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.