LUcThijsAgfa-300×297-1

Limburgse topman voor Agfa-Gevaert

Luc Thijs, niet te verwarren met de gelijknamige CEO van Alro/Metes, wordt op 1 april 2011 President van de Agfa HealthCare businessgroep en lid van het Executive Committee. Het is na de CEO één van de topfuncties in het bedrijf.

Luc Thijs is 46. Hij werd geboren in Luik, maar groeide op in Hasselt. Als student behaalde hij een masterdiploma in handels- en consulaire wetenschappen (1987), alsook eentje in de handels- en financiële wetenschappen (1988) aan de Economische Hogeschool Limburg in Diepenbeek. In 2004 vervolledigde hij zijn opleiding met het Advanced Management Program aan het Insead-instituut in Parijs.

Na een korte periode bij Bekaert Textiles startte hij zijn loopbaan bij Agfa Gevaert's medische divisie in 1990. Hij oefende er opeenvolgende leidinggevende functies uit voor Agfa HealthCare in de regio's Asia Pacific, Latijns-Amerika en Italië.

Van 2006 had hij de leiding over Agfa HealthCare's wereldwijde Imaging-divisie. Sinds 2009 leidde hij de regio Groeimarkten voor Agfa HealthCare, bestaande uit Asia Pacific, Latijns-Amerika, Afrika, het Midden Oosten en de CIS-landen.