Limburgse vlaai in Aveve-winkels

Parels voor de zwijnen? Wees gerust, de fameuze Limburgse vlaai zal in de winkels van Aveve niet bij de dierenvoeding liggen... De keten met benodigdheden voor tuin en dier, wil de afdeling voor thuisbakken uitbreiden en heeft daarom een contract afgesloten met de Limburgse bakkerijketen Vangrootloon. "We gaan bij Aveve in eerste instantie diepvriestaarten leveren," zegt Peter Vangrootloon, bestuurder in de gelijknamige familiale bakkerijketen uit Sint-Truiden. "Na Carrefour, Makro, Delhaize en anderen, is dit opnieuw een mooie referentie voor ons."
Vangrootloon is met 18 winkels en 220 medewerkers één van de grootste bakkerijketens in ons land. Er loopt momenteel een investeringsprogramma van 5 miljoen euro in nieuwe gebouwen en machines. "De groei komt niet alleen van nieuwe klanten, maar ook in onze winkels merken we een verhoogde vraag naar kwaliteitsproducten," aldus nog Peter Vangrootloon. "De invloed van de vele kookprogramma's op tv spelen daarbij een rol, vermoeden wij. Zeker in Limburg weet men een goed gespijsde taart nog te appreciëren. Helemaal anders is het in Nederland en Duitsland, waar de kwaliteit van de bakkerijproducten langzaam afglijdt naar Amerikaanse toestanden."

6000 mensen op de stoep
Dat de interesse voor kwaliteit enorm is, bewees Vangrootloon afgelopen weekend bij de jaarlijkse opendeurdag. "We hebben 6000 mensen kunnen binnen laten, maar naar schatting evenveel zijn wegens de ellenlange wachtrijen terug naar huis gekeerd," zegt de bedrijfsleider. De bezoekers konden de sinterklaas-productie van speculoos en ander lekkers bewonderen. "En dan komen de kerststronken en nieuwjaarsharten er weer aan. Zo zijn er de klassiekers, die we combineren met nieuwigheden. Zoals het Libelle-brood, dat enorm gepusht wordt door het magazine en dat merken we hier."