Delhaize schoten

Limburgse vrienden nemen grote Delhaize over

De Limburgers Geert Hontis (39) en stille vennoot Jeroen Hermans (41) zijn de nieuwe uitbaters van de grote Delhaize in Schoten. In januari 2024 nemen de voormalige studievrienden van de UHasselt er de touwtjes in handen.

Als onderdeel van de operatie om meer dan de helft van de Delhaize-winkels te verzelfstandigen, is er zopas een overnemer gevonden voor de Delhaize van Schoten, in de provincie Antwerpen. De franchisenemers van de grote winkel (2.200 m2 verkoopsoppervlakte en 60 vaste werknemers) zijn twee Limburgers. Jeroen Hermans studeerde af als handelsingenieur aan de UHasselt en is vandaag actief in de financiële sector. Hij blijft die job doen, en zal tegelijk de financiën en administratie van het nieuwe project op zich nemen. Zijn compagnon Geert Hontis (foto) is afkomstig van Bree, behaalde een diploma in de handelswetenschappen aan de UHasselt en baat al 3 jaar een Proxy Delhaize uit in Beveren-Waas. "Het kriebelde al langer om ook professioneel iets samen te doen en Delhaize Schoten biedt hiertoe een ideale gelegenheid", aldus het duo.

Op 1 januari beginnen de nieuwe eigenaars aan hun Antwerps avontuur. "We nemen het hele personeel mee in dit nieuwe hoofdstuk en zullen iedereen nodig hebben om verder te kunnen groeien en onze dienstverlening te verbeteren. Ik geloof sterk in de troeven van Delhaize als buurtsupermarkt”, besluit Hontis, die de operationele leiding van beide Delhaizes op zich zal nemen.